Behandelwijze
Allereerst maken we een afspraak met u om de mogelijkheden te bekijken en u de kans te geven al uw vragen te stellen.
Daarna kunnen we beginnen met het behandelen van het gewenste gebied. ( of gebieden)
Het totale aantal IPL behandelingen verschilt per persoon en is mede afhankelijk van het deel van uw lichaam dat u wenst te ontharen, de haardichtheid en de haargroeisnelheid. 
Uw haar groeit in cycli en vele factoren beïnvloeden haargroei, onder andere uw leeftijd, etniciteit, gewicht, hormonen, dieet, medicatie en metabolisme zijn van invloed op de locatie, dikte en stugheid van uw haar.
Gemiddeld zijn er 8 behandelingen nodig om van uw overtollig haar verlost te zijn.
We bekijken het  behandelend gebied  eerst en dan wordt besproken hoelang de tussenposes duren tussen de behandelingen, na een paar behandelingen wordt de tussenliggende perioden verlengd, afhankelijk van de haargroei.
(voorbeeld: Oksel behandelingen vinden in het begin plaats om de 4 weken, haar in het gezicht om de 2 weken, benen om de 6 tot 9 weken)
De IPL behandelingen zorgen voor vermindering van de haarproductie. 100% haarvrij is niet te garanderen. 
Tijdens de behandeling verwijdert IPL definitief 80 – 90% (en vaak nog meer) van het zichtbare haar. De gehele groeicyclus van een lichaamshaar duurt ong. 90 weken.
Vandaar dat er meerdere behandelingen nodig zijn voor een best mogelijk resultaat. 
Door bepaalde omstandigheden, zoals hormonale schommelingen of medicijn gebruik, kan er na de IPL behandeling toch weer haar teruggroeien. 
Dit zal niet veel zijn en een enkele behandeling eens per jaar zal dan volstaan.